1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Benzine zam!

Benzine zam!

Akaryakıt ürünlerinden benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruş zam yapıldı.ABD ve Çin’den...

Benzine zam!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ürünlerinden benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruş zam yapıldı.

ABD ve Çin’den gelen olumlu ekonomik verilerin petrol talebine ilişkin endişeleri azaltmasıyla yükselen petrol fiyatlarına paralel olarak akaryakıt ürünlerinden benzine zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısında itibaren geçerli olacak şekilde 19 kuruş zam yapıldı. Söz konusu zam pompa fiyatlarına yansıyacak.

Yapılan bu zammın ardından İstanbul’da 6.71 TL olan benzinin litre fiyatı 6.90 TL’ye yükselecek. İzmir’de ortalama 6.75 TL olan benzinin litre fiyatı 6.94 TL’ye, Ankara’da ortalama 6.78 TL olan benzinin litre fiyatı da 6.97 TL’ye çıkacak.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler