1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Benzinlik değerleme ücreti asgari 5.401 TL

Benzinlik değerleme ücreti asgari 5.401 TL

SPK, benzin istasyonlarında değerleme hizmetleri için ödenen asgari ücretin, %7,5 artışla, 5.401 TL olmasına karar verdi. 

Benzinlik değerleme ücreti asgari 5.401 TL

Enerji Günlüğü - SPK, benzin istasyonlarında değerleme hizmetleri için ödenen asgari ücretin, %7,5 artışla, 5.401 TL olmasına karar verdi. 

Sermaye Piyasası Kurulu, 2021 yılı gayrimenkul değerleme hizmetlerinde geçerli olacak asgari ücret tarifesini güncelledi. Buna göre akaryakıt istasyonlarıyla ilgili değerleme hizmetleri; %7,5 oranında artarak, istasyonun bütün alanı için 5.024 TL’den 5.401 TL’ye yükseldi. 

SPK kararında rafineriler, akaryakıt depolama tesisleri ve diğer enerji tesisleri için bir asgari ücret belirlemedi. Ancak akaryakıt istasyonlarında olduğu gibi bu tesislerde de değerleme ücreti, tesisin yüzölçümüne göre belirlenmeyecek; tesisin bütün alanı için uygulanan tek bir ücret söz konusu olacak. 

İnşa halindeki tesisin tamamlanma seviyesinin tespiti amacıyla yapılan değerlemelerde güncel tarifenin %30’u; aynı değerleme kuruluşundan 12 ay geçmeden talep edilen revize raporlar için ise güncel tarife ücretinin %50’si geçerli olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler