1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bereket, PV paneller için silikon üretecek

Bereket, PV paneller için silikon üretecek

Enerji Günlüğü - Denizli merkezli Bereket Enerji Grubu, silikonu, hücresi ve wafer’ını da kendisinin üreteceği güneş paneli üretim kompleksi kuracak.Denizli’de...

Bereket, PV paneller için silikon üretecek

Enerji Günlüğü - Denizli merkezli Bereket Enerji Grubu, silikonu, hücresi ve wafer’ını da kendisinin üreteceği güneş paneli üretim kompleksi kuracak.

Denizli’de kurduğu fabrikada güneş paneli üreten Bereket Enerji Grubu, panellerde kullanılan hücre ve wafer’ları da kendisi üretmek üzere harekete geçti. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, yıllık 150 MW üretim kapasiteli fabrikada ürettikleri panellerin cell'lerini dışarıdan aldıklarını hatırlatarak “Ancak amacımız cell ve wafer'ını, silikonu yapacak entegre bir tesise gitmek. Teknoloji alacağımız firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu arada da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın teşvik edici politikalarını bekliyoruz. Örneğin, kendi üretimini yapanlara alan tahsis edileceği söylemleri oldu. Bunlar da yatırımlarımızın tamamlanması açısından olumlu faktör olacak” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler