1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Berlin’de kurulacak ısı pompaları bölgeyi ısıtacak

Berlin’de kurulacak ısı pompaları bölgeyi ısıtacak

Siemens Energy, Berlin’de Reuter West'te bölgesel ısıtma kullanımı için toplam ortalama 75 MW termal kapasiteye sahip dört büyük ölçekli endüstriyel ısı pompası kuruyor.

Berlin’de kurulacak ısı pompaları bölgeyi ısıtacak

Enerji Günlüğü - Berlin’de eski kömür santrali alanında kurulacak 75 MW gücündeki ısı pompaları atıksu arıtma sistemlerindeki artık ısıyla 45 bin hanenin ısınma ihtiyacını karşılayacak.

Almanya’nın başkenti Berlin'de enerji geçişinin hayati bileşenlerinden olan dev ısı pompası inşa ediliyor. Siemens Energy, Reuter West'te bölgesel ısıtma kullanımı için toplam ortalama 75 MW termal kapasiteye sahip dört büyük ölçekli endüstriyel ısı pompası kuruyor. 

Bu ısı pompaları, Berlin’deki eski Reuter West kömür santrali alanında ısı üretiminde devrim yaratmaya hazırlanıyor. Vattenfall Wärme, Berliner Wasserbetriebe (BWB) ve Berliner Stadtreinigung (BSR) ile işbirliği içinde bu vizyoner projeye 200 milyon Euro'nun üzerinde bir kaynak ayırıyor.

45 BİN HANENİN ISINMA İHTİYACINI KARŞILAYACAK

75 MW gücündeki bu ısı pompaları atıksu arıtma sistemlerindeki artık ısıyla 45 bin hanenin ısınma ihtiyacını karşılayacak. 2026'da hayata geçmesi beklenen proje sonucunda yılda yaklaşık 50 bin ton CO2 emisyonunun ortaya çıkması önlenecek. Bu rakam 36 bin orta büyüklükteki otomobilin yıllık emisyonuna eş. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler