1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Betonlanan kuyudan 30 yıldır petrol sızıyor

Betonlanan kuyudan 30 yıldır petrol sızıyor

Enerji Günlüğü - Bitlis’te 34 yıl önce açıldıktan sonra betonla kapatılan kuyudan petrol sızıyor. Bitlis 'in Mutki ilçesinde FMC Oil adlı bir İskoç...

Betonlanan kuyudan 30 yıldır petrol sızıyor

Enerji Günlüğü - Bitlis’te 34 yıl önce açıldıktan sonra betonla kapatılan kuyudan petrol sızıyor. Bitlis 'in Mutki ilçesinde FMC Oil adlı bir İskoç şirketinin 3 yıl boyunca arama yaptığı, petrol bulamayınca da kapattığı kuyudaki petrol sızıntısı 30 yıldır hiç dinmedi. Şirket, 3 yıl süren aramalardan sonra 5745 metre derinlikte petrol bulunmasının ardından çalışmalarını, 30 Haziran 1982'de sona erdirmişti. Açılan kuyuda 4 metre derinliğinde beton döküldü ve kuyulara civa basılarak kuyular kapandı.

Etrafı dağlarla çevrili geniş bir düzlükte bulunan Boyluca'da petrol kuyusunda meydana gelen sızmalar çakmak tutularak çok rahat bir şekilde yakılabiliyor. Kesif bir petrol kokusunun hakim olduğu petrol kuyusu alanı sıcak havalarda köylüleri rahatsız edecek derecede oksijensiz bir hava oluşturuyor.

TEKRAR AÇILACAK

TPAO tarafından yapılan açıklamada ise,1982 yılında petrol varilinin 22 dolar olduğu için ekonomik zarar nedeniyle çıkarılmadığını ve bu nedenle kapatıldığını, son dönemlerde varil fiyatının 100 dolara çıkmasıyla tekrar kapatılan petrol kuyusunun açılacağını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler