1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Beypazarı RES’e 20, Jüpiterges’e 40 MW kapasite

Beypazarı RES’e 20, Jüpiterges’e 40 MW kapasite

Enerji Günlüğü - Ankara, Kırıkkale, Çankırı rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesinde Beypazarı RES 20 MW, Jüpiterges RES 40 MW’lik kapasite...

Beypazarı RES’e 20, Jüpiterges’e 40 MW kapasite

Enerji Günlüğü - Ankara, Kırıkkale, Çankırı rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesinde Beypazarı RES 20 MW, Jüpiterges RES 40 MW’lik kapasite aldı. 

Rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalelerinin ilk günü tamamlandı. Dört bölge için yapılan ihalelerde, teklif zarfları açılan üçüncü bölge olmasına rağmen ihale sonucu en son belli olan bölge Ankara Kırıkkale Çankırı bölgesi oldu. Bu durum, fiyat teklifi veren projelerden bazılarının, bir sonraki bölge olan Aksaray Kırşehir Nevşehir bölgesindeki projelerle çakışmasından kaynaklandı. 

Üçüncü bölgedeki 60 MW’lik kapasite, -0.12 cent/kWh ile en düşük teklifi atan projenin, diğer ihale bölgelerindeki projelerle çakışması nedeniyle bu teklifin sahibine tahsis edilmedi. 

Kapasitenin 40 MW’lik bölümü 4.19 kWh teklif sunan Jüpiterges Elektrik Üretim AŞ’nin Jüpiterges rüzgar santrali projesine tahsis edildi. Kalan 20 MW’lik bölüm de 4.18 cent/kWh teklif sunan Simge Res Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ’nin Beypazarı RES projesine verildi. 

Adana’da rüzgar kapasitesinin yarısı Mansurlu RES’e 

Rüzgar kapasite ihalesinde eksi fiyat teklifi!

Enerjisa Kayseri'ye 65 MW'lik RES kuracak

60 MW’lik Aksaray rüzgar ihalesi RES Anatolia’nın

 

Önceki ve Sonraki Haberler