1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Beypi Bolu’daki tavuk tesislerinde atıklardan buhar üretecek

Beypi Bolu’daki tavuk tesislerinde atıklardan buhar üretecek

Beypi Beypazarı, Bolu’da bulunan tavuk tesislerindeki atıkları yakarak hem atık bertarafını sağlayacak hem de kesimhane tesisinin buhar ihtiyacını karşılayacak.

Beypi Bolu’daki tavuk tesislerinde atıklardan buhar üretecek

Enerji Günlüğü - Beypi Beypazarı, Bolu’da bulunan tavuk tesislerindeki atıkları yakarak hem atık bertarafını sağlayacak hem de kesimhane tesisinin buhar ihtiyacını karşılayacak.

Öncelikle kendi tesislerinden ortaya çıkacak olan atıkların hem geri kazanımı hem de uygun şekilde bertarafını hedefleyen Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bolu Vakıfgeçitveren Köyü’nde “Kümes Altlığından Su Buharı Üretimi Amaçlı Atık Yakma Tesisi” kurmayı planlıyor. Tesiste yakma sonucu açığa çıkan ısı, aynı arazide yer alan Beypi A.Ş. Kanatlı Kesimhane Tesisi için su buharı girdisi sağlayacak. Tesis projesi için yaklaşık 21 milyon lira yatırım yapılması öngörülüyor.

Kullanım ömrü 20 yıl olarak belirlenen tesise, bölgede yer alan kümesler ve Beypi A.Ş. ye ait kümeslerden günde 96 ton kümes altlığı getirilecek. Bu hammaddenin Akışkan Yataklı Buhar kazanında yakılmasıyla 20 ton/saat buhar üretilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler