1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Beyres, Ankara ve Çankırı’da depolamalı RES kuracak

Beyres, Ankara ve Çankırı’da depolamalı RES kuracak

Beyres Enerji, 830 milyon TL yatırımla Ankara ve Çankırı’da 40 MW kurulu gücünde Kasımlar Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Beyres, Ankara ve Çankırı’da depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Ankara ve Çankırı il sınırları içinde 40 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerji santrali kurulacak. 

Beyres Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Ankara ili, Kızılcahamam ilçesi ile Çankırı ili, Çerkeş ilçesi sınırları içerisinde 40 MW kurulu gücünde Kasımlar Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 40 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 830 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan santralde 8 adet rüzgar türbini kullanılacak. Türbinlerden 2 tanesi Çankırı ili, Çerkeş ilçesi sınırları içerisinde, 6 tanesi ise Ankara ili, Kızılcahamam ilçesi sınırları içerisinde kalacak. Ayrıca lisans sahasının içerisinde 8 adet alternatif türbin noktası belirlenmiş durumda. 

Aynı zamanda, planlanan proje kapsamında enerji depolama faaliyeti için lityum-iyon teknolojisine sahip elektrik depolama ünitesi tesis edilecek. Toplam depolama kapasitesi 40 MWh olacak. Rüzgar enerji santralinin 25 yıl, ve depolama sisteminin 10 yıl ekonomik ömrü olacağı düşünülüyor.

Santralde yılda 160.000.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Bu ise yaklaşık 47 bin 250 kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek. Üretilen elektrik kurulacak olan şalt sahasından 154 kV Elektrik İletim Hattı ile İsmetpaşa TM’nin orta gerilim (OG) barasına bağlantısı yapılarak ulusal şebekeye aktarılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler