1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bezci: Kızılcahamam’da güneş ve rüzgardan enerji üretilmeli

Bezci: Kızılcahamam’da güneş ve rüzgardan enerji üretilmeli

Enerji Günlüğü - ATO Başkanı Salih Bezci, jeotermal enerji kullanan Kızılcahamam’ın temiz enerji kaynakları olan güneş ve rüzgârdan elektrik üreterek,...

Bezci: Kızılcahamam’da güneş ve rüzgardan enerji üretilmeli

Enerji Günlüğü - ATO Başkanı Salih Bezci, jeotermal enerji kullanan Kızılcahamam’ın temiz enerji kaynakları olan güneş ve rüzgârdan elektrik üreterek, önce ilçeye sonra da ülkeye büyük yarar sağlayacağını söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Bezci, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Türkiye’nin bir temiz enerji cenneti olduğunu kaydeden Bezci, “Türkiye’nin toplam enerji kurulu gücü Haziran sonu itibariyle 66,632 MW değerine ulaşmış durumda. Güneş fakiri Almanya’da güneşten elektrik elde etme gücü 32,389 MW, yani bizim toplam kurulu gücümüzün yarısı kadar. Biz ülke olarak yenilenebilir enerji kaynakları açısından çok şanslıyız. Kızılcahamam’ımızda da bu kaynakların kullanımına yönelik çalışmalar mutlaka yapılmalı” dedi.Bezci, Haymana ilçesinde “güneş tarlaları” adı verilen panel sistemiyle enerji üretildiğini, temiz enerji üretimini devletin de teşvik ettiğini söyledi.

Kendisi de Kızılcahamamlı olan Başkan Bezci, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programı’na değinerek, Türkiye’nin cari açığına neden olan enerji ithalatını azaltacak önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI DESTEK İSTEDİ

Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız da yaptığı konuşmada, Kızılcahamam’a bir yüksekokul kurmak istediklerini belirterek ATO Başkanı Salih Bezci’den destek istedi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney de, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu kurmak üzere Ankara Üniversitesi ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Meclisimizden Salih Bezci Yüksek Okulu olarak karar çıktı. Desteğinizi bekliyoruz” dedi.

2015 yılında Kızılcahamam’ın ilçe olmasının 100. Yılını kutlayacaklarını belirten Güney, “Gelecek yıl 100. Yılda 100 etkinlik adı altında düzenleyeceğimiz organizasyonlarla Kızılcahamam’ımızın ilçe oluşunu kutlayacağız” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler