1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BGN Enerji, MEC’ten hisse satın aldı

BGN Enerji, MEC’ten hisse satın aldı

BGN Energy, Mısır’da petrol arama çalışmaları yürüten Mediterra Energy Corporation’ın %19,97 hissesini satın alarak şirketin ikinci en büyük hissedarı oldu.

BGN Enerji, MEC’ten hisse satın aldı

Enerji Günlüğü - Cenevre merkezli BGN Energy Holding SA, özel bir enerji şirketi olan Kanadalı Mediterra Energy Corporation'ın (MEC) %19,97 hissesini satın aldı.

Cenevre merkezli enerji şirketi BGN Holding SA, özel bir enerji şirketi olan Kanadalı Mediterra Energy Corporation'ın (MEC) %19,97 hissesini satın aldığını duyurdu. BGN Energy’nin stratejik büyüme planları çerçevesinde yürütülen satın alma 20 Temmuz 2023'te tamamlandı. Böylece BGN Energy, Mısır'daki SMA ve Komombo sahalarında petrol üretimi yapan Mediterra Energy Corporation’ın ikinci en büyük hissedarı oldu.

MEC MISIR’DAKİ İKİ SAHADA GÜNDE 17 BİN VARİL PETROL ÜRETİYOR

MEC, %100 hisseye sahip olduğu Komombo İmtiyaz Anlaşması ve Sudr, Matarma ve Asl (SMA) sahaları için Arama ve Üretim Hizmetleri Anlaşması çerçevesinde, Mısır’da, arama, geliştirme ve üretim faaliyetlerinde bulunmaktadır. Ayrıca MEC, iki ayrı arama sahasında da %40 ortaklığa sahip.

Bağımsız Değerlendirme Raporuna (CPR) göre MEC, SMA sahalarında 100 milyon varilden fazla geri kazanılabilir petrol rezervi bulunuyor. SMA sahaları Arama ve Üretim Hizmetleri Anlaşması Şubat 2037 tarihine kadar geçerli.

SMA ve Komobo sahalarındaki toplam üretim şu anda günde yaklaşık 17.000 varil petrol civarında.

“MISIR HÜKÜMETİ İLE HEYECAN VERİCİ BİR İŞBİRLİĞİ FIRSATI SAĞLADIK”

BGN Energy İcra Kurulu Başkanı Murat Özgül satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mediterra Energy Corporation'daki hisse alım sürecini tamamladığımız için mutluyuz. Bu anlaşma ile, BGN Energy olarak geliştirme fırsatları ve büyüme potansiyeline sahip Mısır'daki SMA ve Komombo sahalarına erişim ve Mısır Hükümeti ile heyecan verici bir işbirliği fırsatı sağlamış bulunuyoruz. Böylece, BGN Energy açısından enerjiyi ekonomik olarak verimli, sosyal açıdan sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde üretme hedefimizi bir adım daha ileriye taşıdığımız önemli bir dönüm noktasına ulaşmış oluyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler