1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BGS İskoçya’da şeyl gazı yatağı arayacak

BGS İskoçya’da şeyl gazı yatağı arayacak

Enerji Günlüğü - İngiliz Jeolojik Araştırma Merkezi (BGS) Edinburgh ve Glasgow arasındaki bölgede şeyl gazı yataklarını belirleme çalışması yapacak....

BGS İskoçya’da şeyl gazı yatağı arayacak

Enerji Günlüğü - İngiliz Jeolojik Araştırma Merkezi (BGS) Edinburgh ve Glasgow arasındaki bölgede şeyl gazı yataklarını belirleme çalışması yapacak. BGS çalışmalarına Mart 2014 tarihinden sonra başlayacak.

İngiltere’nin en önde gelen yer bilimleri merkezi olan BGS, İskoya’daki çalışmalarına İngiltere’nin güney doğusundaki Weald’daki çalışmalar biter bitmez başlamayı planlıyor. Merkez, yaptığı ikinci araştırma olan Weald’daki analizlerini 2014 Mart ayına kadar tamamlamayı umuyor.

BGS Bilim ve Teknoloji Müdürü Mike Stephenson, niyetin kuzey dağları ile güney yaylalarını kuşatan fay hattı arasındaki Edinbugh ve Glasgow arasındaki bölgeden sonra İskoçya’nın ovalarına bir göz atmak olduğunu söyledi.

BGS Haziran ayında Wexham ve Blackpool arasındaki batı ve Nottingham ve Scarborough arasındaki doğu bölgelerindeki şeyl gazı yatağı tahminlerini iki katına çıkardı. Böylece ortalama tahmini rezerv 1.300 trilyon m3 oldu.

İskoçya araştırması Merkezin üçüncü araştırması olacak.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler