1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. BHP 17 milyon Avustralyalıya fayda sağladı

BHP 17 milyon Avustralyalıya fayda sağladı

Dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden BHP, 2023'te Avustralya ekonomisine 40 milyar dolar katkıda bulunacak.

BHP  17 milyon Avustralyalıya fayda sağladı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden Avustralyalı BHP'nin temettülerinin, doğrudan yatırımcı olarak veya emeklilikleri aracılığıyla şirkette hisse sahibi olan yaklaşık 17 milyon Avustralyalıya fayda sağladığı kaydedildi.

Avustralya-İngiliz çok uluslu madencilik, metal ve petrol şirketi BHP'nin yayınlanan 2023 Ekonomik Katkı Raporu'na göre, BHP, 2023 mali yılında Avustralya ekonomisine 40 milyar dolara kadar katkıda bulunacak. 

Rapor, şirketin 2023 yılında Avustralyalı tedarikçilere yaklaşık 12,8 milyar dolar harcadığını, hükümete 12,1 milyar dolar ödediğini ve Avustralyalı hissedarlara 11,8 milyar dolar dağıttığını gösterdi. Rapora göre şirket ayrıca çalışanlarına 3,6 milyar dolar maaş ödedi ve topluma 58 milyon dolar yatırım yaptı.

BHP Mali İşler Direktörü David Lamont yaptığı açıklamada, "BHP, son 10 yılda federal ve eyalet hükümetlerine 100 milyon dolardan fazla vergi ve telif ücreti sağlayarak Avustralya'daki en büyük vergi mükelleflerinden biri olmaya devam ediyor" dedi. Lamont ayrıca BHP'nin temettülerinin, doğrudan yatırımcı olarak veya emeklilikleri aracılığıyla şirkette hisse sahibi olan yaklaşık 17 milyon Avustralyalıya fayda sağladığını da kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler