1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BHP Billiton ABD kayaç gazı varlıklarını sattı

BHP Billiton ABD kayaç gazı varlıklarını sattı

Enerji Günlüğü - Küresel maden şirketi BHP Billiton, ABD'deki kayaç petrolü ve kayaç gazı varlıklarını 10,8 milyar dolara BP ve Merit Energy’ye sattı.Anglo-Avustralyalı...

BHP Billiton ABD kayaç gazı varlıklarını sattı

Enerji Günlüğü - Küresel maden şirketi BHP Billiton, ABD'deki kayaç petrolü ve kayaç gazı varlıklarını 10,8 milyar dolara BP ve Merit Energy’ye sattı.

Anglo-Avustralyalı maden devi BHP Billiton, ABD’de bulunan kayaç (şeyl) petrolü ve kayaç gazı varlıkları Eagle Ford, Haynesville, Permian ve Fayetteville’ı toplam 10,8 milyar dolar karşılığında satışı ile ilgili anlaşmaya vardığını açıkladı. 

Açıklamaya göre, İngiltere merkezli petrol şirketi BP Plc'nin tamamına sahip olduğu yan kuruluş BP American Production Company, Eagle Ford, Haynesville ve Permian varlıklarının % 100 payını 10,5 milyar dolara satın aldı. Merit Energy Company'nin sahip olduğu MMGJ Hugoton III, LLC ise BHP Billiton Petroleum (Fayetteville) LLC varlığını 0,3 milyar dolara satın aldı. 

BHP'nin BP'ye sattığı varlıklar arasında kayaç petrolü, gazı açısından zengin 838 bin dönüm büyüklüğündeki bir arazi de var. 

BHP, Elliott Management Corp ve diğer aktivist yatırımcıların baskıları sonrasında ABD'deki petrol ve gaz operasyonundan çıkacağını 2017 Ağustos ayında duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler