1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BHP Billiton'dan artan EV batarya talebine hazırlık

BHP Billiton'dan artan EV batarya talebine hazırlık

Enerji Günlüğü - BHP Billiton, elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon bataryaları için nikel sülfat tedariğini artıracak yeni bir tesis kuracak.Avustralya...

BHP Billiton'dan artan EV batarya talebine hazırlık

Enerji Günlüğü - BHP Billiton, elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon bataryaları için nikel sülfat tedariğini artıracak yeni bir tesis kuracak.

Avustralya merkezli dünyanın en büyük maden şirketlerinden biri olan BHP Billiton, günümüzde giderek artan elektrikli araç ve enerji depolama sistemlerine geçişe paralel olarak, elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon bataryalarının temel bileşenlerinden biri olan nikel sülfatın dünyadaki en büyük tedarikçilerinden biri olmaya yönelik dönüşüm planlarını açıkladı. BHP Nickel West’in Başkanı Eddie Haegel, orta vadede nikel sülfata olan talepte büyük bir artış yaşanacağını düşündüklerini belirtti.

BHP Billiton, yılda 100.000 ton nikel sülfat üretecek yeni bir tesisin kurulması için 43 milyon dolar harcıyor. Söz konusu tesisin 2019 yıl Nisan ayına kadar üretime başlaması hedeflenmekte. 

BHP, beş yıl içerisinde nikel satışlarının %90’ını batarya piyasasına yönelik gerçekleştireceğini tahmin ediyor. Mevcut durumda ise, BHP’nin nikel satışlarının sadece %10’u batarya piyasasında gerçekleşiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler