1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Biden: Avrupa enerji güvenliği Türkiye’nin elinde

Biden: Avrupa enerji güvenliği Türkiye’nin elinde

Enerji Günlüğü - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Avrupa'da enerji güvenliğinisağlamanın Türkiye’nin elinde olduğunu söyledi.Başbakan Ahmet Davutoğlu...

Biden: Avrupa enerji güvenliği Türkiye’nin elinde

Enerji Günlüğü - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Avrupa'da enerji güvenliğinisağlamanın Türkiye’nin elinde olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte İstanbul'da Atlantik Konseyi Zirvesi oturumuna katılan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Doğu Akdeniz enerji potansiyelinin önemine dikkat çekerek, Avrupa'da enerji güvenliğinisağlamanın Türkiye’nin elinde olduğunu söyledi.

Biden, Doğu Akdeniz'in enerji potansiyelinin çok önemli olduğunu ve Avrupa'ya ve bölgeye ekonomik avantajlar ve istikrar getirebileceğini belirterek, “Türkiye zaten petrol için çok önemli bir öneme sahipti. Şimdi gaz için de bu durum söz konusu.

Enerji, işbirliği, güvenlik ve istikrar için çok önemli. Enerjiyi önemli bir işbirliği aracı olarak görmeliyiz. Enerji güvenliğini Avrupa'da sağlamak sizin elinizde. Bu hepimiz için fayda sağlayacak. Türkiye zaten çok önemliydi, şimdi de bu gaz konusunda daha büyük bir rol oynama hazırlanıyor. Türkiye'nin stratejik konumu burada çok önemli. G20'yi de zaten önümüzde ki yıl ağırlayacak Türkiye. Zaten G20 nezrinde de enerji verimliliği, enerji güvenliği ve iklim değişikliği gibi konular devam ediyor. Türkiye Avrupa'nın en büyük en geniş gaz pazarlarından birine sahip” dedi.

TÜRKİYE ÖNÜMÜZDE Kİ 10 YIL İÇERİSİNDE BÜYÜMESİ BEKLENEN TEK PİYASA

Türkiye’nin önümüzde ki 10 yıl içerisinde büyümesi beklenen tek piyasa olduğunu vurgulayan Biden,ABD'de Türkiye'nin bu potansiyelini yerine getirmesi için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır. Özel yatırımların çekilmesi gerekiyor, alt yapıların geliştirilmesi gerekiyor. Türkiye'nin de bir doğalgaz merkezi olabilmesi için de çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Yenilenebilir enerji konusunda ABD ve Türkiye çalışmaya zaten devam ediyor' diye konuştu.

Enerji güvenliğinin çok büyük bir bağımsızlık ve özgürlük sağladığını belirten Biden, Avrupa'nın kendi enerjisi içinkritik bağlantıları sağlayıp, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması gerektiğini söyledi.

RUSYA ENERJİYİ BİRAZCIK SİLAH OLARAK KULLANDI

Joe Biden, “Avrupa'da enerji verimliliği çok önemli. Özellikle Türkiye'nin bölge içinde önemli yeri var. Rusya'nın da geçmişte de daha çok dış ilişkilerde birazcık silah olarak kullandığını biliyoruz. Tabi bunu yaprak pek çok ticari ve uluslararası normlara karşı gelerek bunu gerçekleştirdi. Avrupa'da özellikle enerji tedariği anlamında büyük ölçüde Rusya'ya dayanmakta. Bu bağlamda çok önemli bir fırsat yakalamış durumda Avrupa. Artık Avrupa'da gücü ele almalı. Enerji güvenliği artık Avrupa'nın entegre ve pazar genişletme projesinde bir sonraki adım olmalı” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler