1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Biden: Kuzey Akım 2 Avrupa için kötü bir anlaşma

Biden: Kuzey Akım 2 Avrupa için kötü bir anlaşma

Enerji Günlüğü - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinin Avrupa için kötü bir anlaşma olduğunu söyledi.ABD...

Biden: Kuzey Akım 2 Avrupa için kötü bir anlaşma

Enerji Günlüğü - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinin Avrupa için kötü bir anlaşma olduğunu söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden İsveç'te yaptığı konuşmada, ABD'nin Rus doğalgazını Baltık Denizi'nin altından doğrudan Almanya'ya ulaştıran Kuzey Akım Boru hattının paralelinde kurulması planlanan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinin Avrupa için kötü bir anlaşma olduğuna inandığını söyledi.

Gazprom, Avrupalı ortakları E.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE ve Royal Dutch Shell ile geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kuzey Akım-2 boru hattının kapasitesinin arttırılması için ortaklık anlaşması imzaladı.

Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak projenin 2019 sonunda hayata geçirilmesi planlanıyor. Ancak projeye özellikle Güney ve Doğu Avrupa ülkelerinden büyük bir muhalefet sözkonusu. Projeye ABD de Rusya'nın Avrupa'da ağırlığının artacağı riski nedeniyle sıcak bakmıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler