1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Biden yönetimi güneş enerjisi maliyetini azaltacak

Biden yönetimi güneş enerjisi maliyetini azaltacak

ABD'de Biden yönetimi, önümüzdeki on yıl içinde güneş enerjisi üretim maliyetini yüzde 60 oranında azaltmayı hedefliyor.

Biden yönetimi güneş enerjisi maliyetini azaltacak

Enerji Günlüğü - ABD'de Biden yönetimi, önümüzdeki on yıl içinde güneş enerjisi üretim maliyetini yüzde 60 oranında azaltmayı hedefliyor.

Güneşten elektrik üretmenin maliyeti son on yılda % 80'den fazla düştü ve kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtlarla çalışan tesislerle rekabet edebilecek hale geldi. Ancak ABD, yeni kapasite kurulumlarında en büyük paya sahip olan güneş enerjisinde maliyetleri daha da düşürmenin yollarını arıyor. ABD’de Biden yönetimi, elektrik sektörünü 2035 yılına kadar karbonsuzlaştırma planı çerçevesinde, güneş enerjisi üretim maliyetini 10 yılda yüzde 60'a varan oranda azaltma hedefi koydu. 

128 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILACAK

ABD Enerji Bakanlığı'nın hesaplamalarına göre, ABD'nin enerji üretimini karbondan arındırmayı 15 yıllık süreçte başarmak için güneş enerjisi üretim tesisleri kurulumunu bugüne göre 5 kat hızlandırması gerekiyor. Enerji Bakanlığı bu hedefe ulaşmak için silicon güneş pillerine göre daha ucuz olan perovskit güneş hücrelerinin de aralarında olduğu teknolojilere 128 milyar dolar yatırım yapacak. Yapılacak harcamalar kapsamında kadmiyum tellürür ve yoğunlaştırılmış güneş enerjisi teknolojileri üzerine araştırmalar da desteklenecek. Harcamaların bir kısmı da inverterler, kablolar ve raflar gibi bileşenleri iyileştirerek mevcut fotovoltaik güneş enerjisi santrallerinin ömrünü uzatmaya ayrılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler