1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Biga Termik Santrali ÇED Raporu halkın görüşünde

Biga Termik Santrali ÇED Raporu halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Biga Enerji tarafından Çanakkale'de yapılması planlanan Biga Termik Santrali entegre projesi ile ilgili ÇED Raporu on günlüğüne halkın...

Biga Termik Santrali ÇED Raporu halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Biga Enerji tarafından Çanakkale'de yapılması planlanan Biga Termik Santrali entegre projesi ile ilgili ÇED Raporu on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, Biga Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çanakkale ili Biga ilçesinde yapılması planlanan ithal kömüre dayalı Endüstriyel atık depolama alanı, Derin deniz deşarjı, dolgu alanı ve kıyı yapısı dahil 2X770 MW Biga Termik Santrali projesi ilgili ÇED Raporu'nun on günlüğüne halkın görüşüne açıldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak nihai kabulü gerçekleştirilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

BİGA TERMİK İÇİN İDK TOPLANTISI YAPILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler