1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Biga Termik Santrali entegre projesi ÇED sürecinde

Biga Termik Santrali entegre projesi ÇED sürecinde

Enerji Günlüğü - Biga Enerji tarafından Çanakkale'de yapılması planlanan Biga Termik Santrali entegre projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.Çevresel...

Biga Termik Santrali entegre projesi ÇED sürecinde

Enerji Günlüğü - Biga Enerji tarafından Çanakkale'de yapılması planlanan Biga Termik Santrali entegre projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"ÇANAKKALE il BIGA, ilce KARABİGA mevkiinde BİGA ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. tarafından yapılması planlanan BIGA TERMIK SANTRALI (2X770 MWe TERMIK SANTRAL, ENDUSTRIYEL ATIK(KUL/CURUF) DEPOLAMA ALANI, DERIN DENIZ DESARJI, DOLGU ALANI VE KIYI YAPISI DAHIL) ENTEGRE projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler ÇANAKKALE Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir."

Önceki ve Sonraki Haberler