1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bilecik: Türkiye artık daha az enerjiyle daha çok üretim yapmalıdır

Bilecik: Türkiye artık daha az enerjiyle daha çok üretim yapmalıdır

Enerji Günlüğü - TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Türkiye’nin artık daha çok üretimi daha az enerji tüketerek yapması gerektiğini söyledi.Sabancı...

Bilecik: Türkiye artık daha az enerjiyle daha çok üretim yapmalıdır

Enerji Günlüğü - TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Türkiye’nin artık daha çok üretimi daha az enerji tüketerek yapması gerektiğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Enerji Görünümü 2017 (World Energy Outlook 2017) Raporu’nun Türkiye sunumunda konuşan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, “Türkiye artık daha çok üretimi daha az enerji tüketerek yapmalıdır. Bu konuda hepimize ekstra sorumluluklar düşmekte. Bu konuda iş dünyası olarak üzerime düşeni yerine getireceğiz.” dedi.

Bilecik, Türkiye’nin enerjide yüzde 75 oranında dışa bağımlı olduğunu hatırlatarak, “Bunu azaltacak potansiyele sahibiz. Yenilenebilir kaynaklarımız var. Doğal ve mali kaynaklarımızı sürdürülebilir bir kapsamda ele almamız gerekli. Enerji teknolojilerindeki hızlı gelişimlerin fırsata dönüştürülmesi çok önemli” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkeler arasında olduğunu kaydeden Bilecik, çağdaş dünyanın artık enerjinin sürdürülebilirliğine ve çevreye olan negatif etkisinin giderilmesine odaklanmış durumda olduğunu belirtti.

 

Sabiha Kötek - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler