1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bilgin Enerji Mazı RES'e dördüncüsünü de ekliyor

Bilgin Enerji Mazı RES'e dördüncüsünü de ekliyor

Enerji Günlüğü - Bilgin Enerji, İzmir ili, Urla ilçesi sınırları içerisinde inşa ettiği ilk üç rüzgar santraline 50 MW'lık MAZI-4 RES'i de ekliyor. Bilgin...

Bilgin Enerji Mazı RES'e dördüncüsünü de ekliyor

Enerji Günlüğü - Bilgin Enerji, İzmir ili, Urla ilçesi sınırları içerisinde inşa ettiği ilk üç rüzgar santraline 50 MW'lık MAZI-4 RES'i de ekliyor. 

Bilgin Enerji bağlı ortaklığı Yapısan Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İzmir İli, Urla İlçesi, Ulaştırma Dağı, Aşağıkıran Tepesi, Kırandağı Tepesi, Kızılağaç Tepesi ve Tekedağı Tepesi Mevkiilerinde konumlandırılacak 25 adet rüzgar türbini ile 50 MW'lık MAZI-4 RES kurulması planlanıyor. Böylece Bilgin Enerji'nin rüzgar enerjisinde toplam kurulu gücü 359.5 MW'a ulaşacak. 

159.360.000 TL bedelli projede Santralden yılda 152.000.000 kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek enerjinin, 154kV'ı nakil hattı ile Trafo Merkezi üzerinden Ulusal Elektrik Sistemine bağlanması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün konu ile ilgili yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İzmir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

BİLGİN’İN RES’LERİ NORDEX’LE BÜYÜYOR

Önceki ve Sonraki Haberler