1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bilgin Enerji, OMV Samsun Elektrik’i satın aldı

Bilgin Enerji, OMV Samsun Elektrik’i satın aldı

Enerji Günlüğü - Bilgin Enerji, OMV’den, OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satın almak için anlaştı.Bilgin Enerji, Viyana...

Bilgin Enerji, OMV Samsun Elektrik’i satın aldı

Enerji Günlüğü - Bilgin Enerji, OMV’den, OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satın almak için anlaştı.

Bilgin Enerji, Viyana merkezli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV’den, OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satın almak için anlaşmaya vardı. Rekabet Kurumu ve ilgili kurumların onayından sonra devreye girecek anlaşmanın satış sürecinin 2018’in 4. çeyreğine kadar tamamlanması bekleniyor.

ANLAŞMA İLE KURULU GÜCÜMÜZÜ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bilgin Enerji İcra Kurulu Başkanı Tolga Bilgin şöyle konuştu; “Türkiye’nin en esnek ve verimli doğal gaz santrallerinden birine sahip bu şirketin satın alınması ile birlikte kurulu gücümüzü 1760 MW’a çıkartarak pazar payımızı artırmayı ve yenilenebilir enerji üretim portföyümüzü daha dengeli ve esnek bir hale getirmeyi planlıyoruz. Ülkemiz ekonomisinin gücüne ve geleceğine olan inancımız satın alma kararımızda etkili oldu.”  

OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş, Samsun’da inşa ettiği 896.69 MWm / 886.92 MWe lisans kapasitesine sahip doğal gaz kombine çevrim santralini 2013’te işletmeye aldı.

BİLGİN ENERJİ HAKKINDA

Bilgin Enerji, 1994 yılından itibaren geliştirdiği hidrolik ve rüzgar enerjisi projelerini, yasal mevzuatın oluşmasının ardından devreye almaya başlamış, Türkiye’nin ilk lisanslı hidroelektrik santrali olan Hacılar HES 2003 yılında, ilk lisanslı rüzgar enerjisi santrali olan Bandırma RES 2006 yılında işletmeye aldı. Toplam 5 adet 397 MW gücünde rüzgar enerjisi santrali, 6 adet (üçü iştirakleri ile) toplam 477 MW gücündeki hidroelektrik santrali kapasitesi ile Bilgin Enerji yenilenebilir kaynaklardan yıllık ortalama 2.6 milyar kWh elektrik üretiyor. Bilgin Enerji aynı zamanda Türkiye’nin ilk karbon emisyonu ticaretine imza atan firma oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler