1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bilgin: YEKA RES’lerde kamunun ön etüdü kötü sürprizleri önler

Bilgin: YEKA RES’lerde kamunun ön etüdü kötü sürprizleri önler

Enerjisa Üretim Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin, rüzgarda YEKA süreçlerinde yatırımcının önceden bilemeyeceği risklerin kamuca önden etüd edilip ihale sürecine alınmasının kötü sürprizleri ortadan kaldıracağını söyledi. 

Bilgin: YEKA RES’lerde kamunun ön etüdü kötü sürprizleri önler

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin, rüzgarda YEKA süreçlerinde yatırımcının önceden bilemeyeceği risklerin kamuca önden etüd edilip ihale sürecine alınmasının kötü sürprizleri ortadan kaldıracağını söyledi. 

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği tarafından düzenlenen “İlk YEKA Deneyimleri ve Gelecekteki Kapasite Tahsisleri” başlıklı TÜREK@home oturumu’na katılan Enerjisa Üretim Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin, şirket olarak bir yandan konvansiyonel alanda büyük çaplı yatırımlara devam ederken bir yandan da hidrojen, yüzer (floating) solar gibi alanlarda Ar-Ge çalışmalarına devam ettiklerini ve bu alandaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. 

YEKA süreçlerinin iyileştirilmesiyle ilgili olarak yatırımcının önceden bilemeyeceği risklerin kamuca önden etüd edilip ihale sürecine alınmasının kötü sürprizleri ortadan kaldıracağını söyleyen Bilgin, “Hele offshore’a başlayınca bu konu daha çok gündeme gelebilir. Yatırımcının yapamayacağı, kamu kurumlarından görüş alamayacağı ya da muhatap bulamayacağı alanlar için ön etüdler önemli olacaktır. Mini YEKAlarla yatırımcı sayısı artınca bu Bakanlığımızın da işini kolaylaştıracaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

Önceki ve Sonraki Haberler