1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bilgin`in RES`leri Nordex`le büyüyor

Bilgin`in RES`leri Nordex`le büyüyor

Enerji Günlüğü - Bilgin Enerji, Mazı III, Soma, Bandırma II ve Bergama rüzgar santrallerinde toplam 100 MW'lik kapasite artışına gidiyor.Türkiye'nin önde...

Bilgin`in RES`leri Nordex`le büyüyor

Enerji Günlüğü - Bilgin Enerji, Mazı III, Soma, Bandırma II ve Bergama rüzgar santrallerinde toplam 100 MW'lik kapasite artışına gidiyor.

Türkiye'nin önde gelen rüzgar enerjisi yatırımcılarından Bilgin Enerji Yatırım Holding, portföyündeki rüzgar santrallerinden dördünde kapasite artışına gidecek.

Bilgin Enerji ve Alman rüzgar türbini üreticisi Nordex ile kapasite artırım anlaşması imzaladı. İlave kapasite yatırımlarında Nordex’in Delta Generation ailesine ait N100/3300 ve N117/3000 türbinleri kullanılacak.

Kapasite artışı yatırımlarının tamamlanmasıyla, Bilgin Enerji'nin halen 295 MW seviyesinde bulunan rüzgar santrali kurulu gücü 395 MW'ye ulaşacak. Serinin ilk projesi olan Bandırma Genişletme II projesi (16,5MW) bu yıl sonuna kadar tamamlanacak.

İzmir'deki Bergama projesine yapılacak 30MW’lık ilave kurulu gücün Temmuz 2016’da devreye alınıp elektrik üretmeye başlaması planlanıyor. Manisa’daki Soma RES projesinde yapılacak 30MW'lik ilave kapasitenin de Eylül 2016’da tamamlanması bekleniyor.

İkinci kez kapasite artırımı yapılacak Mazı-III projesinde ise Nordex türbinleriyle gerçekleştirilecek 27 MW’lık genişletme projesi de Kasım 2016’da tamamlanacak.

Bilgin Enerji CEO'su Tolga Bilgin, kapasite artışı yatırımlarının tamamlanmasıyla Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücündeki en büyük oyuncusu haline geleceklerini söyledi. Bilgin Enerji'nin rüzgar enerjisindeki tecrübesiyle de öne çıktığını kaydeden Tolga Bilgin, "Emre amadelik konusunda dünyanın ilk sıralarındayız" dedi.

Mehmet KARA

... 

Önceki ve Sonraki Haberler