1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bilkent Sağlık Kampüsü için trijenerasyon tesisi kurulacak

Bilkent Sağlık Kampüsü için trijenerasyon tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü –  Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün elektrik ile buhar ve soğutma ihtiyacını karşılamak için 17.2 MW kapasiteli trijenerasyon...

Bilkent Sağlık Kampüsü için trijenerasyon tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü –  Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün elektrik ile buhar ve soğutma ihtiyacını karşılamak için 17.2 MW kapasiteli trijenerasyon ve 72 MWt'lik kazan tesisi kurulacak.

Bilkent Ankara Entegre Sağlık Hizmetleri Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından Ankara İli, Çankaya İlçesi, Üniversiteler Mah. sınırları içerisinde, 5594 nolu parsel üzerinde, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü (ESK) Projesi’nin gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Bilkent ESK Projesi kapsamında değerlendirilmesi planlanan ancak süreci tamamlanamayan Trijenerasyon Tesisi ısınma ve sıcak su üretimi amaçlı kazanlar olmak üzere iki ana bileşenden oluşacak. Trijenerasyon sistemi dört adet motordan oluşacak. Kazanlar, Trijenerasyon sistemi gibi ayrı bir teknik bina içerisinde yer alacak olup, toplam yedi adet kazan kurulacak. Bu kazanlardan beş tanesi 12 MWt, iki tanesi ise 6 MWt kurulu gücünde olacak.  Kazanlardan 12 MWt kurulu gücünde olan bir tanesi yedek olarak kullanılacak ve kazanlardan birinin arıza dolayısıyla kullanılamaması durumunda çalıştırılacak.

Soğuk aylarda, hastanenin ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılamak amacıyla Trijenerasyon’dan elde edilecek ısı haricinde pik zamanda en fazla altı kazan devreye alınacak. Sıcak mevsimlerde Trijenerasyon sisteminden üretilen sıcak su ve/veya yalnızca bir adet kazan sıcak su ihtiyacını karşılamak üzere çalıştırılacak.

23.318.000 TL bedelli proje kapsamında Türbin ve kazanların montaj işlemleri büyük oranda tamamlandı ancak tesis henüz işletmeye alınmadı.

Projede maksimum 19 MW‘lık kurulu güce sahip balneoterapi tedavi tesisi, 35-45°C sıcaklıkta akışkana sahip, maksimum 30 odalı olarak konaklanması planlanıyor. Her odada birer küvet ve termal tesisine ait bir idari bina bulunacak.

Projenin, sondaj aşamalarında 50 kişi, balneoterapi tedavi tesisinin inşaat aşamasında 30 kişi ve balneoterapi tedavi tesisinin işletilmesi sırasında 10 kişinin çalışması öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler