1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bilkent Üniversitesi, güneş elektriği kullanacak

Bilkent Üniversitesi, güneş elektriği kullanacak

Bilenerji, 121,5 milyon TL yatırımla Ankara Gölbaşı’nda 10 MW’lık güneş enerji santrali kuracak. Santralde üretilen elektrik, Bilkent Üniversitesi'nin ve Bilkent Holding Şirketleri’nin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Bilkent Üniversitesi, güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Bilkent Üniversitesi'nin ve Bilkent Holding Şirketleri’nin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Ankara İli, Gölbaşı İlçesinde 9,9 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. 

Bilenerji Bilkent Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bilkent Üniversitesi'nin ve Bilkent Holding Şirketleri’nin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Ankara İli, Gölbaşı İlçesinde 9,9 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Projenin değeri 121,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak olan güneş enerji santralinde toplam 708 dizi olacak şekilde 18.408 adet panel ve 40 adet invertör kullanılacak. Santralde yılda 17.325.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Elde edilen elektriğin, Emirler TM’den enerji alan en yakın elektrik direğine 34.5 kV geriliminde gönderilmek suretiyle bağlantısı yapılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler