1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biltur elektrik ihtiyacı için biyogaz tesisi kuracak

Biltur elektrik ihtiyacı için biyogaz tesisi kuracak

Biltur, kuracağı Endüstri Bölgesindeki Besi ve Sağmal Hayvan çiftliklerinde oluşacak hayvan dışkılarından elektrik üretmek amacıyla Balıkesir’de 0,958 MW kurulu gücünde Biyogaz Tesisi kuracak.

Biltur elektrik ihtiyacı için biyogaz tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Biltur Catering, Balıkesir İli, Bandırma İlçesinde 0,958 MW kurulu gücünde Biyogaz Tesisi kuracak. Tesiste günde 90 ton hayvan dışkısı işlenerek elektrik üretilecek. 

Bilfen Şirketler Grubu bünyesinde yer alan okullardaki öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Biltur Catering, öncelikle bünyesindeki eğitim kurumlarına ve sonrasında da talepte bulunan sanayi tesislerine güvenli, kaliteli ve lezzetli yemek üretmek için kendi ürünlerini yetiştireceği bir Endüstri Bölgesi kurmayı planlıyor. Balıkesir İli, Bandırma İlçesinde kurulacak Endüstri Bölgesinde Besi ve Sağmal Hayvan çiftlikleri kurulacak. Bu çiftliklerden kaynaklanan gübrelerin fermantasyonu sağlanarak elde edilecek biyogazdan elektrik enerjisi elde edilmesi ve bu enerji ile yine aynı bölgede kurulan tesislerin ihtiyacının karşılanması planlanıyor. 

Yaklaşık 52 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek proje için Biltur Catering, 89,5 milyon TL yatırım yapacak. Mera vasıflı hazine arazisinde kurulması planlanan 0,958 MW kurulu gücünde biyogaz tesisinde günde 90 ton hayvan dışkısı, idrar ve tezek, akan sıvılar işlenecek. Anaerobik reaktörde üretilen biyogaz, çürütücüler üzerine monte edilen gaz depolarında toplanacak ve blower vasıtasıyla kojenerasyon ünitesine iletilerek yakılacak. Anaerobik reaktörlerin çıkışında elde edilen çürümüş karışım doğrudan tarım arazisinde toprak şartlandırıcı veya gübre olarak kullanılabilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler