1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Binalarda enerji verimliliğine 7,7 milyar dolar yatırım yapılacak

Binalarda enerji verimliliğine 7,7 milyar dolar yatırım yapılacak

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın (ETKB), 2030 yılına kadar uygulayacağı II. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacak.

Binalarda enerji verimliliğine 7,7 milyar dolar yatırım yapılacak

Enerji Günlüğü - Kamu binalarında enerji verimliliğinin geliştirilmesi ve enerji dönüşümünün sağlanması için 2030 yılına kadar 700 milyon dolar yatırım yapılacak.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), 2024-2030 yılları arası uygulayacağı II. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı devreye aldığını açıkladı. Bakanlık başlattığı bu enerji verimliliği hareketi ile yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını ve 12,8 milyon ton petrole eşdeğer enerji tasarrufu sağlanacağını bildirdi. 

Yapılan açıklamaya göre, 2030 yılına kadar bu plan ile 34 milyon ton emisyon azaltımı sağlanacak. Kamu binalarında ise 2030 yılına kadar %30 tasarruf ile enerji tasarrufu iki kat arttırılacak.

ÖNE ÇIKAN YATIRIMLAR

Mevcut binaların rehabilitasyonu ve enerji verimliliğinin geliştirilmesi ve binalarda minimum enerji performans kriterlerinin arttırılması için 3,2 milyar dolar harcanacak. Merkezi ve bölgesel ısıtma - soğutma sistemlerinin kullanımının ve ısı pompası kurulumunun yaygınlaştırılması için 2,9 milyar dolar harcanacak. 

Kamu binalarında enerji verimliliğinin geliştirilmesi ve enerji dönüşümünün sağlanması için 700 milyon dolar harcanacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler