1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Binalarda enerji verimliliğiyle yılda 3 milyar dolar tasarruf mümkün

Binalarda enerji verimliliğiyle yılda 3 milyar dolar tasarruf mümkün

Enerji Günlüğü - Kentsel dönüşüm kapsamında tüm binaların uluslararası standartlarda enerji verimli olması durumunda senede 3 milyar Dolarlık enerji...

Binalarda enerji verimliliğiyle yılda 3 milyar dolar tasarruf mümkün

Enerji Günlüğü - Kentsel dönüşüm kapsamında tüm binaların uluslararası standartlarda enerji verimli olması durumunda senede 3 milyar Dolarlık enerji tasarrufu sağlanabileceği ifade edildi. 

“Dünya Çevre Haftası” kapsamında gerçekleşen ‘Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı'nda konuşan sürdürülebilirlik yönetimi şirketi Altensis'in kurucu ortağı Emre Ilıcalı, Kentsel Dönüşüm finansmanı için yeşil dönüşümün getireceği fayda hesaplandığında, kentsel dönüşüm kapsamında tüm binaların uluslararası standartlarda enerji verimli olması durumunda senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufu elde edilebileceğini söyledi. 

Ilıcalı bunun da Türkiye'nin yıllık cari açığının yaklaşık % 10'u civarında olduğunu ve kentsel dönüşüm süreci için bir ek finansman niteliğinde olacağını sözlerine ekledi. 

ENERJİNİN DEĞERİNİ BİLEN ŞEHİRLER KURABİLİRİZ

Ilıcalı, kentsel dönüşümün sadece afetlere dayanıklı şehirler kurmak adına değil, enerjinin değerini bilen yeni şehirler kurmak için de güçlü ve iyi bir fırsat oluşturacağını söyledi. Kentleşme çalışmalarında hayat kalitesini artırmak amaçlanıyorsa enerji verimliliği konusunda çalışmalar yapmanın da kaçınılmaz olduğunu belirtti. 

Ilıcalı, "Yılda 3 milyar dolar enerji tasarrufu yapan bir şehri ortaya çıkarmak için, enerjinin değerini bilen, çevre dostu yapıları destekleyen çevreci bir şehircilik anlayışını ortaya koymalıyız." dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAYAT KALİTESİNİ DE ARTIRACAK

Ülkemizde de özellikle son yıllarda ivmelenen kentsel dönüşüm ve planlama kapsamında yapılan çalışmalarda bu sistemlerden yararlanılmasının daha yaşanabilir alanlar ve kentler ortaya çıkarmada yardımcı olabileceğine vurgu yapan Ilıcalı, yollar, evler, iş yerleri, alışveriş yerleri ve kamusal alanlardan oluşan kentsel alanların karakterinin o çevreyi olduğu kadar bölgede yaşayan insanların hayat kalitesini de etkilemekte olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler