1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Binek araçlarda yakıt ve karbon emisyonu verileri etikete konacak

Binek araçlarda yakıt ve karbon emisyonu verileri etikete konacak

Binek otomobil üreticilerine yakıt tüketimi ve egzoz emisyonu bilgilerini tüketiciye ulaştırma mecburiyeti getirildi. Yeni düzenleme 01 Haziran’da uygulanmaya başlayacak.

Binek araçlarda yakıt ve karbon emisyonu verileri etikete konacak

Enerji Günlüğü - Binek otomobil üreticilerine yakıt tüketimi ve egzoz emisyonu bilgilerini tüketiciye ulaştırma mecburiyeti getirildi. Yeni düzenleme 01 Haziran’da uygulanmaya başlayacak. 

Yeni Binek Otomobillerin Yakıt Ekonomisi ve CO2 Emisyonu Konusunda Tüketicilerin Bilgilendirilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 01 Haziran 2023 tarihinde yürürlük kazanmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlandı. 

Yönetmelik uyarınca imalatçılar; satacakları, promosyonunu yapacakları, kiralayacakları, taksitli satışa sunacakları veya nihai kullanıcıya tedarik edecekleri binek otomobillerle ilgili etiketlerde, tüketicilerin bilgilenmesini temin etmek üzere, yakıt ekonomisi ve CO2 emisyon verilerini belirtecekler. 

Binek otomobiller herhangi bir amaçla sergilenirken de yakıt ekonomisi ve CO2 emisyon verileri, otomobilin yakınında açıkça görünür biçimde gösterilecek. 

Uygulama, 01 Haziran 2023 tarihinde yasal zorunluluk olarak yürürlüğe girecek. Ancak imalatçı şirketler, bu tarihe kadar kendi iradeleriyle uygulamayı başlatabilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler