1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BioLPG’li hibrit araçlar çevreci geçiş seçeneği olabilir

BioLPG’li hibrit araçlar çevreci geçiş seçeneği olabilir

Tamamen atık maddelerden üretilen düşük karbon salımına sahip bioLPG’nin karbon salımı düşük alternatiflere geçiş sürecinde hibrit araçlarda çevreci bir seçenek olabileceği kaydedildi.

BioLPG’li hibrit araçlar çevreci geçiş seçeneği olabilir

Enerji Günlüğü - Tamamen atık maddelerden üretilen düşük karbon salımına sahip bioLPG’nin karbon salımı düşük alternatiflere geçiş sürecinde hibrit araçlarda çevreci bir seçenek olabileceği kaydedildi.

BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü, fosil yakıtlardan karbon salımı düşük alternatiflere geçiş sürecinde hibrit araçların önem kazanacağını vurgulayarak, “LPG’li hibrit araç uzun bir süredir otomotiv devlerinin ilgisini çekiyor. BioLPG’nin devreye girmesiyle daha az karbon salımına sahip, yenilenebilir ve atık yönetimi gerçekleştiren gerçek bir çevreci seçeneğe sahip olabiliriz” ifadelerini kullandı.  

Örücü, karbon salımı değerlerinin tüm dünyada düşürülmeye çalışıldığı, fosil yakıtlara elveda diyeceğimiz bir döneme yaklaşıldığını belirterek, “Gelecekte daha iyi ulaşım teknolojileri geliştirene kadar fosil yakıtlarla çalışan araçlarımızın LPG dönüşümünü sağlayabilir, atıklardan üretilen bioLPG ile sürdürülebilir ve çevreci bir seçeneğe erişebiliriz.  Üretiminde atık dönüşümünü sağlayan bioLPG, sağladığı düşük karbon salımıyla da dikkatleri üzerine çekiyor” dedi. 

BİOLPG %80 DAHA AZ EMİSYON SALIYOR

BioLPG a Renewable Pathway Towards 2050 (BioLPG, 2050’ye yenilenebilir bir yol) raporunda yer alan verilere göre, LPG ile benzer özellikler gösteren bioLPG, LPG’nin kullanıldığı tüm alanlarda özel bir dönüşüm gerektirmeden kullanılabilir. LPG’den daha az karbon salımı gerçekleştiren bioLPG, LPG’ye kıyasla yüzde 80’e varan daha az emisyon değerlerine ulaşıyor.

BioLPG üretiminde atık palm yağı, mısır yağı, soya yağı gibi bitkisel temelli yağlar kullanılabilirken ayrıca biyolojik atık olarak görülen, atık balık ve hayvan yağları, gıda üretiminde atık haline dönüşen yan ürünlerden de faydalanılıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler