1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biotrend, Bergama’da Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi açtı

Biotrend, Bergama’da Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi açtı

Biotrend Enerji, Bergama’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni hizmete açtı.

Biotrend, Bergama’da Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi açtı

Enerji Günlüğü - İzmir Büyükşehir Belediyesi Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi açıldı. 4,2 MW kapasiteli tesiste günde 800 ton çöpten elektrik ve gübre üretilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi, düzenlenen bir törenle açıldı. Biotrend Enerji tarafından kurulan tesisin üretim kapasitesi 4,2 MW. Tesiste günde 800 ton çöp işlenerek  günde 100 ton ve 58 bin haneye yetecek kadar elektrik üretilecek. 

TÜRKİYE’DE KİŞİ BAŞI GÜNLÜK ÇÖP ÜRETİMİ 1 KG

Tesisin açılışında konuşan Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, bölgeye yatırımlarının devam edeceğini belirterek, sıfır atık projeleriyle yılda 3,15 milyon ton sera gazı salımını engellediklerini ve bunun da 500 bin ağacın yeniden ekilmesi, 500 binden fazla aracın trafikten menedilmesi anlamını taşıdığına işaret etti.

Türkiye’de bugün kişi başı günlük üretilen çöp miktarı 1 kg, toplam nüfusa göre günlük çöp miktarı ise yaklaşık 80 bin ton olduğuna dikkat çeken Doğan, toplam çöpün %20’sinin yeniden ekonomiye kazandırdıklarına işaret etti. 

“ÇÖP İZMİR İÇİN SORUN OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR”

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise dünyanın karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına dikkat çekerek, sürdürülebilir yatırımlarla çöpün İzmir için sorun olmaktan çıktığını ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler