1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biotrend biyokütle ısısıyla desteklenen cam sera kuracak

Biotrend biyokütle ısısıyla desteklenen cam sera kuracak

Biotrend AŞ, Sivas’taki biyokütle tesisinin atık ısısıyla ısıtacağı 54 dekarlık modern cam sera kuracak.

Biotrend biyokütle ısısıyla desteklenen cam sera kuracak

Enerji Günlüğü - Biotrend AŞ, Sivas’taki biyokütle tesisinin atık ısısıyla ısıtacağı 54 dekarlık modern cam sera kuracak.

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AŞ’nin %100 iştiraki olan Maven Tarım Seracılık ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Sivas'tki 54 da genişliğindeki arazisinde örtü altı domates yetiştiriciliği yapmak üzere, cam sera kuracak. Sera, Biotrend iştiraklerinden Nov Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin işlettiği Sivas Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi’nin atık ısısıyla ısıtılacak. 

Modern teknoloji imkanlarıyla 55.000.000 liraya mal olacak serada, yılda yaklaşık 2.500 ton salkım domates üretilmesi planlanıyor. Tesis inşaatının 2022 sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. 

Nov Enerji Elektrik Üretim AŞ, Sivas Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi’nde; Sivas Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Sahası’nda oluşan metan gazından elektrik üretiyor. Tesisten çıkan atık ısı ve ceket ısısı, seranın ısıtmasında kullanılacak. Seralardaki ısıtma maliyeti, Sivas gibi karasal iklim şartlarını haiz bölgelerde, bitkisel üretim maliyetinin yaklaşık %60’ını oluşturuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler