1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Biotrend Doğan Kent Elektrik’in tüm hisselerini devraldı

Biotrend Doğan Kent Elektrik’in tüm hisselerini devraldı

Biotrend AŞ, Doğan Kent Elektrik AŞ’yi Doğanlar Yatırım Holding’den devraldı.

Biotrend Doğan Kent Elektrik’in tüm hisselerini devraldı

Enerji Günlüğü - Biotrend AŞ, Doğan Kent Elektrik AŞ’yi Doğanlar Yatırım Holding’den devraldı. Biotrend, Doğan Kent Elektrik bünyesinde elektrik depolama faaliyeti yürütecek. 

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AŞ, Doğan Kent Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ’nin; Doğanlar Yatırım Holding AŞ’ye ait %52 hissesi ile Doğanlar Yatırım Holding AŞ'nin şirket ortaklarına ait %48 hissesi olmak üzere tüm paylarını (3 milyon adet) devraldı. 

Doğanlar Yatırım Holding, devir işlemi için 3.000.000 lira ödeyen Biotrend’in %64,14 hissesinin sahibi ve hakim ortağı durumunda. 

Devir işlemi, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) mevzuatında belirlenen eşiklerin altında kaldığı için değerleme raporu ve diğer yükümlülüklere tabi bir işlem olarak değerlendirilmedi. 

DOĞAN KENT ELEKTRİK AŞ DEPOLAMA TESİSLERİ KURACAK

Biotrend’den yapılan açıklamaya göre, satın alınan Doğan Kent Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ, bugüne kadar yürütmekte olduğu elektrik ticareti faaliyetlerine ilave olarak, elektrik depolama faaliyeti de yürütecek. 

Doğan Kent Elektrik bu amaçla her biri 50MWe kurulu güç kapasitesinde olacak şekilde projelendirilmiş olan toplamda 300MWe kurulu gücünde 6 adet Müstakil Elektrik Depolama Tesisi Projesi için 26 Ekim 2022 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) başvuru yaptı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler