1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biotrend Enerji Giresun Çöp Gaz Tesisi yatırımını hızlandırdı

Biotrend Enerji Giresun Çöp Gaz Tesisi yatırımını hızlandırdı

Biotrend Enerji, Giresun BES tesisiyle ilgili yatırımlarını en kjısa sürede tamamlamak istiyor. Bu amaçla çalışmalara hız verildi. 

Biotrend Enerji Giresun Çöp Gaz Tesisi yatırımını hızlandırdı

Enerji Günlüğü - Biotrend Enerji, Giresun BES tesisiyle ilgili yatırımlarını en kjısa sürede tamamlamak istiyor. Bu amaçla çalışmalara hız verildi. 

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AŞ, Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde bulunan Giresun Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi (Giresun BES) yatırımlarına hız verdi. 

Biotrend Enerji, Serenti Enerji AŞ’yi devralmasının ardından kontrolünü aldığı Giresun BES’in, yılda 16.000MW elektrik üretmesi ve böylece 3.000 ton atığı geri dönüştürmesi hedefleniyor.

Biotrend Enerji Giresun Tesis Müdürü Erdal Yalçın, Giresun BES’in yenileme çalışmalarının ardından entegre atık yönetimi yapılan pırıl pırıl bir tesis olacağını söyledi ve “Çevreye her yönden duyarlı bir tesise sahip olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Giresun BES’te arıtma tesisinin mevzuata uygun olarak tamamen yenilendiğini belirten Yalçın, “Çalışan ekipmanların ses izolasyonu da devreye alındı. Çöp araçları kantardan giriş yaptıktan sonra yüklerini ayrıştırma tesisine boşaltıyor. Çıkışta yeni yapılan tekerlek yıkama ünitesinden geçerek, çıkış yapıyorlar. Biotrend Giresun tesisi, yenileme çalışmaları tamamlandığında görsel, işitsel ve koku açısından pırıl pırıl bir tesis olacak. Lot etrafındaki yolu da tamamen asfaltlayacağız. Yağmur suları için V kanal yapılacak ve tesis girişine tak ve sürgülü otomatik kapı yapılacak. Nihayet tesis içi bina onarımları ve peyzaj çalışmaları da yapılacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler