1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bircanlar Balıkesir’de kömür çıkaracak

Bircanlar Balıkesir’de kömür çıkaracak

Enerji Günlüğü – Bircanlar Madencilik, Balıkesir’in Çanacık köyünde 56.58 hektarlık ruhsatlı sahada kömür ocağı kurup işletecek.Bircanlar...

Bircanlar Balıkesir’de kömür çıkaracak

Enerji Günlüğü – Bircanlar Madencilik, Balıkesir’in Çanacık köyünde 56.58 hektarlık ruhsatlı sahada kömür ocağı kurup işletecek.

Bircanlar Madencilik Ticaret ve San. Ltd. Şti. tarafından Balıkesir ili, Merkez ilçesi, Çanacık Köyü, 20065985 Ruhsat No ve 3107688 Erişim Nolu Sahada 1.686.78 hektarlık işletme ruhsatlı alanın 56.58 hektarlık ÇED Alanında açık işletme yöntemiyle “Kömür Ocağı” kurulup işletilmesi planlanıyor.

Ocak sahasında kömür madeni üretimi yapılacak. Sahada üretim yöntemi olarak açık işletme yöntemi planlanıyor. Faaliyette ileriki dönemlerde ise kapalı işletmeye geçiş yapılması planlanıyor.

Faaliyet alanına yaklaşık 50 metre mesafede atıl durumda evler bulunuyor, ancak çalışmalarda patlatma olmayacağı ve kırma eleme tesisi kurulmayacağı için evlere herhangi bir olumsuz etki beklenmiyor. Ayrıca faaliyet alanına en yakın yerleşim yeri yaklaşık 400 metre mesafede Yeşilova Köyü ile yaklaşık 590 metre mesafede Çanacık Köyü bulunuyor.

Tesisin inşaat aşamasında toplam 5, işletme aşamasında ise 15 personel çalışacak. Tesis işletilmeye başladığı zaman günde tek vardiya çalışılacak. Yılda 300 gün çalışma yapılacak. Çevresel zararların en aza indirildiği modern teknoloji ile üretim yapılması planlanıyor.

Planlanan faaliyet için toplam giderlerin 600 bin lira olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler