1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Birinci Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Konferansı gerçekleştirildi

Birinci Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Konferansı gerçekleştirildi

Enerji Günlüğü - Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından, Millî Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı,...

Birinci Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Konferansı gerçekleştirildi

Enerji Günlüğü - Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından, Millî Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Türkiye Milli Komisyonu ve UNECE’nin (Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu) destekleri ve Bosch Ev Aletleri’nin ana sponsorluğunda sürdürülebilir kalkınma için eğitim alanında ilk ulusal konferans düzenlendi.
Birinci Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Konferansı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet İslamoğlu, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) İcra Direktörü Marta Szigeti Bonifert, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Direktörü Sibel Sezer Eralp ve Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer’in gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı.
Türkiye’de çevre sorunlarının çözülmesi, sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda çevre ve kalkınma politikalarının oluşturulması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Direktörü Sibel Sezer Eralp, konferansta yaptığı açılış konuşmasında ekolojik ilkeler ve sürdürülebilirlik temelinde bütüncül bir kalkınmanın sağlanması gerektiğini belirtti.
Konferansın açılışında söz alan Birinci Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Konferansı sponsorluğunun kendileri için önemini vurgulayan Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, teknolojinin sürdürülebilirlik ile paralel bir şekilde çalışabilmesine firma olarak verdikleri önemden bahsetti.
Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak önemli bir araç olan eğitimin rolüne dair temellerin atıldığı Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı’nın 20. yılında düzenlenen Birinci Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Konferansı sayesinde Türkiye’de konu ile ilgili mevcut durumun ve yapılması gerekenlerin tartışıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler