1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Birleşmiş Milletler, YEDAŞ`ın İlerleme Raporu`nu yayınladı

Birleşmiş Milletler, YEDAŞ`ın İlerleme Raporu`nu yayınladı

Enerji Günlüğü - Birleşmiş Milletler, YEDAŞ 2013 İlerleme Raporu’nu kurumsal web sitesinde yayınladı. Gürcistan Batum Devlet Üniversitesi heyeti ise...

Birleşmiş Milletler, YEDAŞ`ın İlerleme Raporu`nu yayınladı

Enerji Günlüğü - Birleşmiş Milletler, YEDAŞ 2013 İlerleme Raporu’nu kurumsal web sitesinde yayınladı. Gürcistan Batum Devlet Üniversitesi heyeti ise YEDAŞ’ı ‘oldukça etkileyici’ bir kurumsal şirket olarak lanse etti.YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Dünyanın ve Avrupa’nın ‘Rol Model’ olarak gördüğü ve izlediği şirketiz. Doğru yolda ilerliyoruz” dedi. 

Samsun, Çorum, Ordu, Amasya, Sinop İl ve İlçelerinde gerçekleştirdiği yatırımlarla müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtımını amaçlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş (YEDAŞ), 2012 yılında üyesi olduğu ve dünyanın küresel konuma ulaşmış dev holdinglerin de yer aldığı Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nda 2013 yılında da yer alacak.

ÇALIK YEDAŞ, 10 EVRENSEL İLKEYİ DESTEKLİYOR

"Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Sorumluluk Alma" temasıyla olgunlaştırılan ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni, yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen, Avrupa Mükemmellik Ödülü yolundaki önemli adımlardan biri olarak gören YEDAŞ, evrensel olarak da kabul görmüş 10 ilkeyi destekleyeceğini 2013 yılında da taahhüt etti. BM Global Compact ise, YEDAŞ 2013 İlerleme Raporu’nu kurumsal web sitesinde yayınladı. Gürcistan Batum Devlet Üniversitesi Tarih ve Arkeoloji Heyeti’nin de ‘oldukça etkileyici’ bir kurumsal şirket olarak lanse ettiği YEDAŞ, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri ile Avrupa’nın ‘Rol Model’ bir şirket olma yolunda adımlarını atıyor.

YEDAŞ’IN KSS PROJELERİ OLDUKÇA ETKİLEYİCİ

Gürcistan Batum Devlet Üniversitesi’ni Rektörü Prof. Dr. Shota Mamuladze, Tarih ve Arkeolog Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emzar Kakhidze, Prof. Dr. Merab Khalvashi ve Prof. Dr. Amiran Kakhidze’nin yer aldığı heyet, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’nu ziyaret ederek, YEDAŞ’ın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri hakkında bilgi aldı. Çevremizi Aydınlatıyoruz, Tarihimizi Aydınlatıyoruz ve Kültürümüzü Aydınlatıyoruz Projeleri kapsamında bölgesinde yer alan tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri, yok olmaya yüz tutmuş meslekleri aydınlatan ve gelecek nesillere taşımayı ‘Sosyal Sorumluluk’ olarak gören YEDAŞ’ın projelerinin sunumunu ve görsellerini izleyen heyet, “Oldukça etkileyici” diyerek hayran kaldıklarını belittiler.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, müşteri memnuniyetinin YEDAŞ için olmazsa olmazları arasında yer aldığını belirterek, “Zor bir iş yapıyoruz. Her ay düzenli olarak müşterilerimizden kullandığı elektriğin parasını alıyoruz. Aslında bu noktada her şey başlıyor. Müşterilerimiz YEDAŞ’tan ne kadar memnun? YEDAŞ’ı müşterilerimiz sadece tahsilat yapan bir şirket olarak mı biliyor? Biz sürekli bu soruların cevabını arıyoruz. ISO 10002 ‘Uluslararası Müşteri Memnuniyeti Standardı’ belgesine sahip ilk ve tek elektrik dağıtım şirketiyiz. Yapılan anketlerle, müşterilerin şikayet ve taleplerine geri dönüş sağlayarak yakaladığımız yüzde 98’lik oranla ‘müşterisini mutlu eden ve güler yüzle’ uğurlayan bir şirketiz. Müşteri mutlu ya da gülüyorsa, biz doğru yoldayızdır” dedi.

YEDAŞ 2013 YILI İLERLEME RAPORU YAYINLANDI

Bir kaç yıl sonra gerçekleşen yatırımlar ve iyileştirilen alt yapılar sonrasında, kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti alacak olan müşterilerimiz YEDAŞ’ın hayatının neresinde olduğunu sorgulamaya başlayacağını belirten Türkoğlu, “Bu noktada devreye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri girecek. YEDAŞ, 3 ana başlıkta hazırladığı 14 Sosyal Sorumluluk Projeleri ile bölgemizdeki insanlarımızın her anında yer almaya devam edecek” diye konuştu. EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü çalışmaları kapsamında ‘Sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk alma’ modelini benimsediklerini belirten Türkoğlu, “2012 yılında imzaladığımız Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni, 2013 yılında da uygulayan şirket olacağız. Küresel İlkeler Sözleşmesi şirketimiz iş değerleri ve davranış ilkelerine paralellik göstermektedir” ifadelerini kullandı.‘YEDAŞ 2013 yılı İlerleme Raporu’nun BM kurumsal web sitesinde yayınlandığını hatırlatan YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “3 yaşında bir şirketiz. İlerlediğimiz yol herkesçe takdirle karşılanmaktadır. ‘Dünya liderliğine aday şirket’ hedefi doğrultusunda en iyi uygulamaları bünyemize yansıtabilme çabası içerisindeyiz” dedi.

Gürcistan Batum Devlet Üniversitesi Tarih ve Arkeolog Bölümü Öğretim Üyeleri, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’nu ziyaret ederek, “Sosyal Sorumluluk Projeleriniz oldukça etkileyici. YEDAŞ’ı yakından takip edeceğiz” dedi. Türkoğlu ise, “Amacımız farkındalık oluşturabilmek. Yönümüz Avrupa Mükemmellik Ödülü'dür" diye konuştu. 

YEDAŞ İLERLEME RAPORU'NA BM KURUMSAL SİTESİNDEN ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler