1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: 2017`den itibaren petrol fiyatları yükselecek

Birol: 2017`den itibaren petrol fiyatları yükselecek

Enerji Günlüğü -IEA Başkanı Fatih Birol, 2017'den itibaren petrol fiyatlarının yükselişe geçeceğini ve önümüzdeki yıllarda 80 dolar/varil seviyesine...

Birol: 2017`den itibaren petrol fiyatları yükselecek

Enerji Günlüğü -IEA Başkanı Fatih Birol, 2017'den itibaren petrol fiyatlarının yükselişe geçeceğini ve önümüzdeki yıllarda 80 dolar/varil seviyesine çıkacağını öngördü.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, bazı bölgelerde üretimin azalması ve global talebin büyümeye devam etmesine bağlı olarak 2017'den itibaren petrol fiyatlarının yükselişe geçeceğini ve önümüzdeki yıllarda 80 dolar/varil seviyesine çıkacağını öngörmeye devam ettiğini bildirdi.

Birol yaptığı açıklamada, "50 dolar/varil seviyeside bir petrol fiyatı sürdürülebilir değil. 2016 hala piyasada çok fazla petrolün olduğu bir yıl olacak. Ancak ondan sonra fiyatlar üzedrinde yukarı yönlü baskı görmeyi bekliyoruz" diye konuştu.

IEA, OPEC dışı üreticilerin petrol arzlarının şirketlerin yeni sondaj kuyuları açmak için harcamaları ciddi oranda kısmalarının etkisiymle 2016'da günlük 600 bin varil azalacağını tahmin ediyor. Bu, 1992'den bu yana görülen en büyük düşüş olacak.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler