1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Birol: Büyüme ve CO2 emisyona anlaşarak boşanmalı

Birol: Büyüme ve CO2 emisyona anlaşarak boşanmalı

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Direktörü Fatih Birol, dünyanın ekonomik büyüme ve sera gazı emisyonlarındaki yükselişin barışçıl...

Birol: Büyüme ve CO2 emisyona anlaşarak boşanmalı

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Direktörü Fatih Birol, dünyanın ekonomik büyüme ve sera gazı emisyonlarındaki yükselişin barışçıl bir şekilde ayrılmalarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

İngiliz The Guardian Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Fatih Birol, dünyanın ekonomik büyüme ve sera gazı emisyonlarındaki yükselişin barışçıl bir şekilde ayrılmalarına ihtiyacı olduğunu, bunun da ancak ülkeler küresel ısınma ile mücadeleye ciddi yaklaşırlarsa mümkün olacağını söyledi.

Bu yılın Aralık ayında Paris'te gerçekleştirilecek olan BM İklim Konferansı'nın enerji sektörünü iklim değişikliği ile mücadelede doğru bir doğrultuya sokabilmek için son şans olabileceğini belirten Birol, "Eğer Paris'ten güçlü işaretler almazsak işleri yoluna koymak çok çok uzun sürecek" ifadesini kullandı.

YENİLENEBİLİR ENERJİ 15 YILDA KÖMÜRÜN YERİNİ ALABİLİR

Öte yandan Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yapılan açıklamada, ülkelerin iklim değişimi anlaşmasında imza koydukları şartlara uymaları halinde, rüzgar, güneş ve diğer tür yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 15 yıllık sürede kömürün yerini alarak dünyanın en büyük elektrik kaynağı haline gelebileceği ifade edildi.

IEA'nın hesaplamalarına göre, bugün dünyada elekrtik üretiminde kullanımı beşte bir düzeyinde bulunan yenilenebilir enerji kaynakları 2030 yılına kadar üçte bir seviyesine ulaşabilir. Bu seviye, yenilenebilir kaynakların toplam içindeki payının kömür, doğalgaz ve nükleer tesislerin payını geride bırakacağı anlamına geliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Direktörü Fatih Birol "Bu hesaplamalar gösteriyor ki enerji şirketleri eğer iklim değişimi hareketinin kendi işlerini etkilemeyeceğini düşünüyorlarsa ölümcül bir hata yapıyorlar demektir" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler