1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: En büyük darbeyi ABD kayaç petrolü yatırımları alacak

Birol: En büyük darbeyi ABD kayaç petrolü yatırımları alacak

IEA Başkanı Fatih Birol, bu yıl küresel enerji yatırımlarında tarihi düşüş beklediklerini, en büyük darbeyi de yarı yarıya azalmasını bekledikleri ABD kayaç petrolü yatırımlarının alacağını söyledi. 

Birol: En büyük darbeyi ABD kayaç petrolü yatırımları alacak

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, bu yıl küresel enerji yatırımlarında tarihi düşüş beklediklerini, en büyük darbeyi de yarı yarıya azalmasını bekledikleri ABD kayaç petrolü yatırımlarının alacağını söyledi. 

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) yayınladığı Küresel Enerji Yatırımları 2020 Raporu’na göre, yeni tip koronavirüs Covid-19 krizi küresel enerji yatırımında tarihteki yıllık en büyük düşüşü tetikledi. Küresel enerji harcamalarının 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında düşmesi öngörülürken, küresel petrol yatırımlarının da üçte bir oranında azalması öngörülüyor. Bununla birlikte IEA, ABD'de kayaç petrolü sektörüne yatırımların bu yıl yarı yarıya azalmasını bekliyor. 

IEA Başkanı Fatih Birol yaptığı değerlendirmede, "Bu yıl global enerji yatırımlarında tarihi bir düşüş bekliyoruz, ancak en büyük darbeyi kayaç sektörü alacak. Kayaç sektörü her zaman baskı altında oldu, ancak şimdi sermayeye erişim ve yatırım güveni yok olup gitmekte" diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler