1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Birol: Enerji ve iklim ilişkisinde sihirli kelime inovasyon

Birol: Enerji ve iklim ilişkisinde sihirli kelime inovasyon

IEA Başkanı Dr. Fatih Birol, iklim değişikliğiyle mücadelede gerekli teknolojilerin geliştirilmesi için çok büyük, kapsamlı bir inovasyona ihtiyaç olduğunu söyledi.

Birol: Enerji ve iklim ilişkisinde sihirli kelime inovasyon

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Dr. Fatih Birol, iklim değişikliğiyle mücadelede gerekli teknolojilerin geliştirilmesi için çok büyük, kapsamlı bir inovasyona ihtiyaç olduğunu söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol, Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi’nin (IICEC) düzenlediği “Küresel Enerji ve İklim Politikalarında Yeni Bir Dönem: Yeni ABD Yönetimi Gündemi” webinarında enerji ve iklim ilişkisinde küresel perspektife ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Küresel Perspektif” başlıklı Keynote konuşmasında, enerji ve iklim ilişkisinde sihirli kelimenin inovasyon olduğunu ifade eden Birol, 2050 yılında net sıfır emisyon hedefi için gerekli olan teknolojilerin piyasaya hazır hale getirilmesi için çok büyük, kapsamlı bir inovasyona ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Birol, “Doğrudan karbon yakalama ve depolamadan, elektrikli arabalara ve diğer hususlara uzanan geniş bir çerçevede inovasyona büyük oranda ihtiyacımız var” dedi. 

"SORUNA KÜRESEL BİR ÇÖZÜM BULUNMALI"

Bilim insanlarının iklim değişikliği etkilerinin Covid-19 salgınından daha yıkıcı olacağına dikkat çektiklerini belirten Birol, iklim değişikliği konusunda ödevini yapanın da yapmayanın da aynı şekilde etkilendiğini ve soruna küresel bir çözüm bulunması gerektiğini kaydetti. 

Birol ayrıca bu yıl Kasım ayında Glasgow’da gerçekleştirilecek olan COP26 Zirvesi'nden iyi bir sonuç çıkması için Birleşik Krallık ile yakın bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Kurum olarak net sıfır zirvesi düzenleyeceklerini ve ülkelerin bu zirvede Bakanlık düzeyinde temsil edileceğini belirten Birol, Dünya için bir yol haritası hazırlayacaklarını ve 18 Mayıs’ta bu yol haritasını uluslararası kamuoyunun dikkatine sunacaklarını ifade etti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler