1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: Enerjide IŞİD tehdidi devam ediyor

Birol: Enerjide IŞİD tehdidi devam ediyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, IŞİD'in enerji güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.BloombergHT'nin haberine...

Birol: Enerjide IŞİD tehdidi devam ediyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, IŞİD'in enerji güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

BloombergHT'nin haberine göre, Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) İcra Direktörlüğü'ne seçilen Dr. Fatih Birol, enerji piyasalarındaki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes anlaşmasının enerji arzı güvenliği açısından da "güzel bir haber" olduğunu belirten Birol, doğal gaz arzı güvenliği konusunda Ukrayna'nın, bununla birlikte Cezayir, Libya ve Yemen'deki gerginliklerin gözardı edilemeyeceğini ifade etti.

Dr. Birol, "Ukrayna ve Rusya arasındaki ateşkes anlaşması enerji güvenliği açısından güzel bir haber, bu anlaşmanın kalıcı olmasını umut ediyoruz" dedi.

"IŞİD TEHDİDİ SÜRÜYOR"

Petrol fiyatlarındaki düşüşün yanlış izlenimler vermemesi gerektiğini belirten Fatih Birol, IŞİD'in Ortadoğu ve Boko Haram'ın Afrika'daki saldırılarının petrol arzı güvenliğini ciddi şekilde tehdit etmeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Birol, özellikle Irak, Suriye, Nijerya, Cezayir ve Libya'daki gelişmelerle İran'ın dünya ile ilişkisinin petrol fiyatlarını önümüzdeki dönemde olumsuz etkileyebileceği uyarısında da bulundu.

IŞİD'in geçtiğimiz yaz ortalarında başlattığı genel saldırılar döneminde IEA Başekonomisti görevini sürdüren Fatih Birol, IŞİD’in ilerlemesinin durdurulamaması halinde örgütün enerji arzı güvenliği için büyük bir tehdit olabileceği değerlendirmesinde bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler