1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: G-20’de petrol için daha etkin kararlar alınabilir

Birol: G-20’de petrol için daha etkin kararlar alınabilir

IEA Başkanı Fatih Birol, OPEC’in dışında birçok petrol üreticisi ülke bulunduğunu belirterek, G-20’de daha etkin kararlar alınabileceğini söyledi.

Birol: G-20’de petrol için daha etkin kararlar alınabilir

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, OPEC’in dışında birçok petrol üreticisi ülke bulunduğunu belirterek, G-20’de daha etkin kararlar alınabileceğini söyledi.

Bloomberg HT’deki 30 Dakika programına konuk olan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol petrol fiyatlarının dünya ekonomileri üzerindeki etkisini yorumladı. İlk defa hem talepte inanılmaz düşüş olduğunu hem de üretimde çok hızlı bir artış olduğunu belirten Birol, “Petrol piyasaları 100 yıldır yaşamadığı bir şoku yaşıyor. Fiyatlardaki düşüş ekonomik kazanç sağlamıyor. OPEC’in dışında birçok üretici var, G-20’de daha etkin kararlar alınabilir” dedi.

PETROL ENDÜSTRİSİNİN ÇÖKMESİ TÜRKİYE’Yİ DE ETKİLER

Çok fazla kullanılmayan petrol bulunduğunu ve bunun da fiyatlara çok baskı yaptığını kaydeden Birol, fiyatların bu seviyelere düşmesinin Türkiye gibi petrol ithal eden ülkeler için iyi haber gibi görünse de durumun normal olmadığını belirtti. Birol, ”Dünyadaki petrol endüstrisinin çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalması dünya ekonomisinde son derece kaygı verici gidişatı daha da zorlayacak, bu Türkiye'yi de etkiler” uyarısında bulundu.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler