1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Birol: Güneş elektriği maliyeti yine yarıya inecek

Birol: Güneş elektriği maliyeti yine yarıya inecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı Direktörü Fatih Birol, güneş enerjisine dayalı elektrik üretim maliyetlerinin 2020 yılına kadar yarıya...

Birol: Güneş elektriği maliyeti yine yarıya inecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı Direktörü Fatih Birol, güneş enerjisine dayalı elektrik üretim maliyetlerinin 2020 yılına kadar yarıya ineceğini söyledi. 

Fatih Birol, Onursal Başkanlığı’nı yürüttüğü Sabancı Üniversitesi Uluslararası Enerji ve İklim Forumu’nun (IICEC) Beşiktaş Conrad Hotel’deki zirvesinde konuştu. Birol, yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretim yatırımlarının giderek daha çok arttığını vurgulayan Birol, “Güneş enerjisi maliyetleri 2014-2017 yılları arasında yarıya düştü. Bir fiyatın üç yıl içinde yarıya inmesi çok önemli bir gelişmedir” diye konuştu. 

Güneş enerjisi yatırım maliyetlerinin 2017-2020 arasında da yine yarıya ineceğini vurgulayan Fatih Birol “Bu yüzden güneş enerjisi yatırımları giderek daha yaygın hale geliyor. Güneş yatırımları çevreyle ilgili kaygılardan değil, ucuz olduğu için yaygınlaşıyor. Yenilenebilir enerjinin çevreye de büyük bir avantajı var” ifadelerini kullandı. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler