1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Birol: Hiçbir ülke temiz enerji dönüşümünün etkilerinden muaf değil

Birol: Hiçbir ülke temiz enerji dönüşümünün etkilerinden muaf değil

IEA Başkanı Fatih Birol, temiz enerji dönüşümünün etkilerinden hiçbir ülkenin muaf olmadığını, her ülkenin mutlaka kendi iklim değişikliğiyle mücadele yol haritasını çizmesi gerektiğini söyledi.

Birol: Hiçbir ülke temiz enerji dönüşümünün etkilerinden muaf değil

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, temiz enerji dönüşümünün etkilerinden hiçbir ülkenin muaf olmadığını belirterek, her ülkenin mutlaka iklim değişikliği mücadelesinde kendi yol haritasını çizmesi gerektiğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC), “Dünyada ve Avrupa Özelinde Net Sıfır Emisyon Geleceği ve Türkiye'ye Etkileri'” başlıklı bir webinar düzenledi. Webinar’ın keynote konuşmasını yapan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, İklim değişikliğinin dünyanın her yerinde arttığına ve bilimsel olarak kanıtlanmakla kalmayıp artık halka malolduğuna dikkat çekti. “İklim değişikliğinin yüzde 80’i enerji sektöründen gelince çözüm de enerji sektöründen gelecek” diyen Birol, bir çok ülkenin iklim taahhütlerinde bulunduğunu hatırlattı.

2050 yılında sıfır emisyon hedefine giden yolun son derece zor ancak imkansız olmadığını belirten Birol, “Her ülkenin kendi koşulları var. Her ülkenin mutlaka iklim değişikliği mücadelesinde kendi yol haritasını çizmesi lazım” dedi.

Hiçbir ülkenin temiz enerji konusundaki dönüşümün etkilerinden muaf olmadığına vurgu yapan Birol, "Her ülke bundan etkilenecek. Çünkü dipten gelen çok güçlü bir dalga var” ifadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler