1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: İstikrarsızlık arz sıkıntısı yaratır

Birol: İstikrarsızlık arz sıkıntısı yaratır

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı Direktörü Fatih Birol, Ortadoğu'daki istikrarsızlığın enerjide arz sıkıntısına yol açacağını belirterek...

Birol: İstikrarsızlık arz sıkıntısı yaratır

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı Direktörü Fatih Birol, Ortadoğu'daki istikrarsızlığın enerjide arz sıkıntısına yol açacağını belirterek "Bir arz sorunu olursa ilk telefon edilecek kişi ben olacağım" dedi.

Fatih Birol, İstanbul'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la yaptıkları basın toplantısında gazetecilerin Yemen'deki savaş ile bölgedeki diğer gelişmelerin enerjiye etkileri hakkındaki sorularını cevapladı.

Şu anda Suudi Arabistan, İran, Irak, Libya gibi birçok üreticinin dünya petrol üretimine ciddi katkı verdiklerini hatırlattı. Sıraladığı ülkelerin tamamının Ortadoğu'da bulunduğuna dikkat çeken Birol, "Şu anda bölgeye baktığınız zaman Ortadoğu'da çok ciddi sorunlar var. Burada önemli olan, sorunların ciddi olmasından ziyade bunların yapısal olması. Bugün var yarın yok sorunlar değil" dedi.

Bu nedenle bölgedeki siyasi istikrarsızlık nedeniyle enerjide, petrolde, giderek doğalgazda arz güvenliğinin ciddi bir stratejik sorun olacağını kaydeden Birol "Eğer, önümüzdeki dönemde böyle bir arz sorunu olursa ilk aranacak telefon numarası benim telefon numaram olacak" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler