1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: Petrolde yüksek fiyat tehlikesi geçmiş değil

Birol: Petrolde yüksek fiyat tehlikesi geçmiş değil

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, yüksek petrol fiyatlarının tüketicilere zarar verdiğini ve mevcut gerilemeye...

Birol: Petrolde yüksek fiyat tehlikesi geçmiş değil

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, yüksek petrol fiyatlarının tüketicilere zarar verdiğini ve mevcut gerilemeye rağmen tehlikenin geçmediğini açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol Singapur'da düzenlenen enerji konferansında yaptığı konuşmada, yüksek petrol fiyatlarının tüketicilere zarar vermekte olduğunu ve bunun üreticiler üzerinde de negatif etkileri olacağını belirterek, önümüzdeki ayların oldukça zorlu olacağını söyledi. 

Global petrol talebi üzerinde aşağı yönlü baskı yaratan iki faktörün yüksek petrol fiyatları ve global ekonomik büyüme ivmesinin yavaşlaması olduğunu belirten Birol konuşmasında ayrıca, petrol piyasasında gelecek ay daralma yaşanmasını beklediğini de ifade etti. 

GERİLEME NEFES ALDIRIYOR AMA…

Birol, petrol fiyatlarının son dönemde 10 dolar/varil aşağı gelmesinin memnuniyet yaratan bir değişim olduğunu ve tüketicilere nefes aldırdığını ancak henüz tehlikenin geçmediğini ve önümüzdeki ayların oldukça zorlu olacağını vurguladı. Birol, "Petrol piyasası için çok zorlu zamanlara doğru gidiyoruz. Büyüme yavaşlasa da petrol talebi hali çok güçlü, İran'ın ihracatının yaptırımlar nedeniyle düşmesi, Venezuela'nın üretiminde gerileme ve Suudi Arabistan'ın atıl kapasitesinin azalması petrol piyasasını zorlayacak faktörler. Ancak üretici ülkelerin, özellikle Körfez ülkelerinin devreye gireceklerine ve piyasaları rahatlatacaklarına güveniyorum" diye konuştu.

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler