1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: Yüksek petrol fiyatları kötü bir zamanda geri geldi

Birol: Yüksek petrol fiyatları kötü bir zamanda geri geldi

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, petrol fiyatlarındaki yükselişin global ekonomi için kötü bir zamanda geri geldiğini...

Birol: Yüksek petrol fiyatları kötü bir zamanda geri geldi

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, petrol fiyatlarındaki yükselişin global ekonomi için kötü bir zamanda geri geldiğini ve büyük petrol üreticilerinin arz endişelerini giderecek doğru adımları atmaları gerektiğini söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, petrol fiyatlarının 85 dolar/varil seviyesinin üzerine çıkmasının ve global ticareti yönelik endişelerin gelişmekte olan ekonomiler üzerinde ağır baskı yarattığına dikkat çekerek, "Pahalı enerji, global ekonomi için kötü bir zamanda geri geldi" dedi.

Büyük petrol üreticisi ülkelerin fiyatları 4 yılın en yüksek seviyesine çıkaran arz endişelerini gidermek için "doğru adımları" atmaları gerektiğini belirten 

Birol yaptığı açıklamada, "Şimdi tüm oyuncular, özellikle önde gelen petrol üreticileri ve ihracatçıları için, durumu değerlendirme ve piyasayı rahatlatmak için doğru adımları atma zamanı. Aksi takdirde kimse bu işten fayda sağlayamaz" diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler