1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol`dan Petrol fiyatlarında rehavet uyarısı

Birol`dan Petrol fiyatlarında rehavet uyarısı

Enerji Günlüğü - IEA İcra Kurulu Direktörü Fatih Birol, düşük petrol fiyatlarının bir süre daha devam edeceğini ve Türkiye'nin rehavete kapılmadan...

Birol`dan Petrol fiyatlarında rehavet uyarısı

Enerji Günlüğü - IEA İcra Kurulu Direktörü Fatih Birol, düşük petrol fiyatlarının bir süre daha devam edeceğini ve Türkiye'nin rehavete kapılmadan bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

IEA'nın Dünya Enerji Görünümü 2015 raporunun Londra’da açıklanmasının ardından soruları yanıtlayan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Kurulu Direktörü Fatih Birol, bir süre daha fiyatların bu seviyelerde kalabileceğini, daha sonra yükselebileceğini belirterek rehavete kapılmama uyarısında bulundu.

Düşük petrol fiyatlarının yeni hükümet için güzel bir hediye olduğunu belirten Birol, "Bu zaman, bizim çok iyi kullanmamız gereken bir zaman. Bu anlamda da fiyatlar hep böyle kalacak diye rehavete kapılmamamız gerekiyor. Ciddi enerji politikaları ile bu zaman zarfında yeni hükümetin önemli adımlar atacağını düşünüyorum. Özellikle yenilenebilir enerjide olsun nükleer enerjide olsun enerji verimliliğinde olsun bu adımları atmak için güzel bir zaman olduğunu düşünüyorum. Çünkü fiyatlar gerçekten düşük ve lehimize." ifadesini kullandı.

ÇİN YERİNİ HİNDİSTAN'A DEVREDİYOR

Birol, küresel enerji arz talep dengesinde rollerin de değişim içinde olduğunu, Çin'in, enerjinin motoru görevini yavaş yavaş Hindistan’a devretmesinin öngörüldüğünü belirtti.

İRAN TÜRKİYE'NİN ELİNİ GÜÇLENDİRİR

Küresel enerji arzında ortaya yeni oyuncuların çıkmaya başlamasının Türkiye’yi destekleyebileceğine işaret eden Birol, "Türkiye’nin enerji tedarikinde fiyat pazarlık gücünün kesinlikle artabileceğini düşünüyorum. İran, uluslararası camia ile sorunu tam anlamıyla çözmesinin ardından hem petrolde hem doğalgazda hemen olmasa bile yavaş yavaş önemli bir aktör olarak ortaya çıkacak, Türkiye’ye ve diğer ülkelere seçenekler sunacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler